Cornish Rex

Cornish Rex

Cornish Rex

De Cornish Rex is een schat van een kat, intelligent, aanhankelijk, speels en actief. Deze kat is heel geschikt met kinderen. Tevens is de Cornish Rex een speelse kat dat goed kan omgaan met honden en andere dieren. De Cornish rex is een elegante, gespierde kat met lange poten en staart. Ook de kop is vrij lang en de oren zijn groot en rechtopstaand.

Het Karakter

De Cornish Rex is heel intelligent en uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren. Hij is erg extrovert en heeft veel aandacht nodig. Hierdoor is hij minder geschikt voor mensen die dagelijks uit werken gaan. Deze kat gaat zich vlug vervelen en misschien wel wegkwijnen. De Cornish Rex klimt graag en overziet graag zijn omgeving vanaf het hoogste punt in huis. Dat is ook de reden dat dit kattenras veel ruimte vraagt. Verder is deze kat heel aanhankelijk, speels en actief. Hij speelt graag voor clown en met zijn grappig karakter is er altijd wel iets te beleven in huis. Ze liggen graag op warme plekjes in huis of op schoot. Verder kunnen ze ook bijzonder ondeugend zijn, het gelukkigst met een speelmaatje om zich heen.

Lichaamsbouw

De Cornish Rex heeft een gemiddelde lichaamsbouw en een gespierd lichaam. De vacht is kort met zachte krullende haren en ligt strak en vlak op de huid. De vacht voelt zijdeachtig en heeft geen harde haren. De ogen zijn groot en ovaal van vorm, toch wel iets schuinstaand. De kleuren van de ogen zijn helder en kunnen in meerdere kleuren voorkomen. Het hoofd is ongeveer een derde langer dan dat het breed is. Hij heeft een gebogen rug en ronde heupen, de poten zijn lang en recht.

Herkomst

Verenigd Koninkrijk – Om het ras op te bouwen werden de Cornish rexen gekruist met andere huiskatten, Brits Kortharen, Siamezen, Oosters Kortharen en Burmezen. Een aantal katten gingen naar Amerika en werden daar gekruist met American Shorthair katten en Siamezen.

Verzorging

De oren en de pootjes dienen regelmatig schoon worden gemaakt. Verder betreft het materiaal voor de vachtverzorging …!!! Zeker het juiste trimmateriaal gebruiken want de haren zijn zo breekbaar dat deze snel kunnen afbreken.