Flyeren is heel effectief

flyeren kat vermist

Flyeren blijkt heel effectief.

Door te flyeren laat je mensen in de omgeving weten dat jouw kat vermist is, en hoe jouw kat eruit ziet (duidelijke foto en omschrijving is belangrijk). Veel katten worden teruggevonden dankzij flyeren.

Flyers kun je huis aan huis verspreiden in brievenbussen en via aanbellen (om meer onder de aandacht te brengen). Hang flyers op in winkels, aan bomen, plekken waar mensen langslopen.

Het kan zijn dat je naar aanleiding van het flyeren een melding krijgt van iemand die jouw kat heeft gevonden waarna jij jouw kat kan halen.

Het kan ook zijn dat je een of meerdere meldingen krijgt van mensen die denken dat ze jouw kat hebben gezien. Sommige van deze meldingen kunnen kloppen maar een aantal kunnen ook niet juist zijn, bijvoorbeeld het was niet jouw kat die is gesignaleerd.

Probeer in geval je een melding krijgt van iemand die jouw kat denkt te hebben gezien goed door te vragen over de kat en wat ze hebben gezien. Vraag ook altijd om contactgegevens om later nog contact met deze op te kunnen nemen.

Tip: vraag ook of mensen een foto kunnen maken van de kat waar de melding over gaat. Als dit lukt geeft dit heel veel meer duidelijkheid.

Als je een of meerdere meldingen krijgt dat jouw kat is gezien; dan is snelheid geboden. Mensen bellen vaak enige tijd later dan het moment waarop ze de kat zagen. En een kat die wordt gezien en gemeld n.a.v. een flyer, is meestal een kat die loopt / beweegt. Kom jij enige tijd later op de plek waar de kat is gezien, heb je kans dat er geen kat te vinden is!

Een vermiste kat die loopt (dus niet op een plek rond blijft hangen) leidt vaak tot meerdere meldingen als je in het gebied waar de kat loopt hebt geflyerd. Teken de route naar aanleiding van de meldingen en probeer de kat vervolgens voor te zijn. Het komt voor dat mensen ondanks meerdere meldingen hun kat niet vinden, omdat zij telkens ’te laat’ op een plek arriveren: kat al weer weg, bestemming onbekend.

In zo’n situatie leidt flyeren dus vooral tot succes als je intensief zoekt onder meer met behulp van de meldingen dankzij de flyers.

Flyeren bij een ontsnapte kat

Omdat een ontsnapte kat zich vaak (met succes) verstopt, is er zeker kans dat er direct na het flyeren -in de week na de ontsnapping- geen reacties komen. Meldingen komen namelijk niet als de kat zich niet laat zien. Denk dan niet dat de kat er niet is, in het gebied waar je hebt geflyerd; geen reactie op flyers betekent dat de kat zich niet laat zien, het betekent niet dat de kat er niet is! En in geval van ontsnapping is dat dus het verwachtingsscenario. Er zijn legio situaties waar flyers zijn opgehangen en uitgedeeld over een ontsnapte kat, waar dit flyeren maandenlang tot geen enkele reactie leidde, en de kat uiteindelijk toch, na lange tijd, is gevonden in hetzelfde gebied. Wees altijd bedacht op het ‘hidingsgedrag’ van een ontsnapte kat ! Klik hier voor een poster in word die je kan aanpassen naar wens. voorbeeld kat vermist

flyeren kat vermist