Kat adopteren - Kat adopteren

Een kat adopteren !

Waarom een kat adopteren? Omdat adoptie katten je veel liefde geven natuurlijk.

Door een adoptie van een kat krijg je steeds veel liefde terug. Misschien is dat ook de reden dat je meer wil weten over hoe een kat adopteren. Veel mensen willen een kitten, maar er zitten ook veel prachtige katjes in het asiel. Een kat adopteren uit het asiel is beter voor het dierenwelzijn.

Dikwijls zijn er zeer tamme katjes die zijn afgestaan omdat de eigenaar om de een of andere reden geen dieren meer mag houden, vb een nieuwe woonst of zoon of dochter allergisch zijn voor katten, dat kan allemaal. Sommige dierenasielen zijn overvol en dat is ook de reden waarom er steeds meer en meer katten worden geëuthanaseerd.

Is een kat adopteren zinvol ?

Sommige mensen stellen zich wel eens de vraag of een kat adopteren zinvol is, of waarom je dit zou doen. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom een kat adopteren zinvol is. Misschien ben je opzoek naar een maatje, je hebt tijd over, je bent veel thuis, je werkt thuis, je zoekt een maatje voor je ander huisdier , of je gunt een kat een beter leven bij jou in plaats van op straat. Het zijn allemaal goede redenen om te zorgen dat je een kat kunt adopteren. Het is dan alleen de vraag, wanneer ga je dat doen en hoe je dat allemaal kunt regelen.

Er zijn genoeg instanties die je daarbij kunnen helpen en zij willen graag zichzelf inzetten om het voor elkaar te krijgen dat er zoveel mogelijk katten geadopteerd worden, zodat zij een beter bestaan leven krijgen.

Waarom katten adopteren?

Veel katten leven nog op straat en hebben honger, ze kunnen erg mager of ziek zijn. Vaak zie je ook dat katten zwanger zijn en dat er ook jonge katjes bij in de buurt leven. Het kan ook zijn dat je een kat gaat adopteren die zwanger is. Allemaal mogelijkheden waar je over na moet denken, maar je dient je er wel van bewust te zijn dat deze dieren de nodige tijd en aandacht vragen, want je hebt geen idee wat ze mee hebben gemaakt. Het kan ook zijn dat een diertje mishandeld en verwaarloosd is en daarom geen vertrouwen heeft in mensen. Langzaam kun je dat stap voor stap opbouwen, maar dat kost je wel even wat tijd. Bekijk het als een uitdaging. Het voordeel is wel dat je er veel moois voor terugkrijgt en dat is echt de moeite waard.

Dierenasiel

Wil je echt een kat adopteren, loop dan even langs in een dierenasiel in de buurt, adressen van dierenasielen in België kan je vinden op dogicat.be of voor Nederland op dogicat.nl .

Tijdelijke opvang

Misschien wil je katten tijdelijk opvangen tot ze een goed gezin hebben gevonden waar ze hun hele leven kunnen blijven. Loop even langs bij een kattenopvang of dierenasiel in je buurt en stel jezelf even voor. Door elkaar te helpen, kunnen de adoptie katten worden opgevangen en snel een nieuwe thuis vinden. Dit zorgt ervoor dat de dieren een fijner bestaan krijgen en een mooie toekomst krijgen. Dit hebben ze verdiend en jij kan daar aan helpen om die de katten een mooi leven kunnen bieden.

In het buitenland zijn er veel adoptiekatten te vinden die in erbarmelijke toestand moeten zien te overleven. Ook daar zwerven veel katten op straat, daarom zijn er organisaties in het buitenland die de katten daar opvangen en vervolgens onder willen brengen bij gezinnen die tijd en aandacht hebben voor de diertjes.

kat adopteren

Katten uit het buitenland

Wil je een kat uit het buitenland, dan is het goed dat je er meer over te weten komt welke de regels zijn bij de adoptie van een kat uit het buitenland. Zorg dat je er genoeg over weet en dan een keuze maakt of je een kat van hier of uit het buitenland wilt adopteren. Katten uit het buitenland moeten aan verschillende regels en gezondheidsattesten voldoen vorens ze de grens over mogen.

Mogelijkheden katten adopteren

Dat kan dat via bepaalde organisaties en verschillende verenigingen die zich actief inzetten om katten uit het buitenland te halen. Deze worden eerst ondergebracht bij gastgezinnen. Jij kunt ook een gastgezin worden voor de kat, maar je kunt de katten ook zelf houden. Bedenk je goed dat het allemaal weer andere katten zijn en dat het veel tijd en energie in beslag gaat nemen, maar het is de moeite waard! Geniet van dit mooie moment want adoptie katten geven je veel liefde en warmte en dit is misschien wel wat voor jou!