katten en kinderen

Veel kinderen willen graag een huisdier en als ze mogen kiezen willen ze het liefst een kat. Hier is niks op tegen als je dit zelf ook een leuk idee vind, katten kunnen namelijk heel oud worden. De meeste katten worden gemiddeld veertien tot zestien jaar. De oudste Nederlandse kat werd 28 jaar oud, het is dus verstandig dat je goed nadenkt over de aankoop van een kat.

Kinderen kunnen leren de verantwoordelijkheid te dragen voor een huisdier en dit is goed voor hun sociale ontwikkeling, omdat kinderen speels zijn moet je ze leren de kat met respect te behandelen en er nooit achteraan te gaan rennen, of ze te laten schrikken. Hierdoor kan de kat schuw worden en dat is niet de bedoeling. De kat kan een echt maatje worden van jou zoon of dochter en dus een positieve aanvulling zijn van het gezin. Ga er bij jonge kinderen echter nooit van uit dat ze de zorg voor de kat wel op zich zullen nemen, zij hebben nog niet zoveel verantwoordelijkheidsgevoel en het nieuwtje is er vaak snel weer vanaf.

De leeftijdsverwachting van huiskatten komt ongeveer overeen met die van de andere katachtige. Na tien jaar kan een kat als bejaard worden beschouwd. Je kan voor de fun ook eens de leeftijd van je kat berekenen.Neem dus nooit een kat of ander huisdier in huis om de kinderen een plezier te doen, je moet een kat aanschaffen omdat je er allemaal plezier en liefde van wilt gaan hebben.

Kat en kind