Zoekmachines gebruiken

Devon Rex

Zoekmachines waaronder Google gebruiken

ZOEK via zoeksites zoals Google op zoveel mogelijk steekwoorden die op jouw kat van toepassing zijn. Je kan op deze manier lokaal of landelijk zoeken. Bijvoorbeeld google op ‘kat gevonden [plaatsnaam zelf in te vullen]’ of ‘kat gevonden [provincie zelf in te vullen]’ of zoek op ‘kat gevonden halsband’ als je kat een halsbandje om heeft. Wees creatief.

In Google type je ‘site:amivedi.nl [zoekwoord(en) zelf in te vullen]’. De zoekwoorden kun je met of zonder aanhalingstekens intypen, dit geeft soms verschillende resultaten (alles wat je tussen aanhalingstekens typt, wordt letterlijk genomen in de zoekopdracht). Met deze zoekopdracht wordt op de site amivedi.nl gezocht naar jouw zoekwoorden (let op, het resultaat is nooit volledig, maar het geeft wel een kans om informatie te vinden).

Nog een voorbeeld: jouw kat is vermist en draagt een rode halsband, je kan dan in Google zoeken op ‘site:amivedi.nl halsband rood’ of ‘site:amivedi.nl halsband’.

Je kan alle kenmerken van jouw kat gebruiken in zoekopdrachten, bijvoorbeeld de kleur(en) van de kat, een wit puntje van de staart, een streep over de neus, kleur ogen, schuw/sociaal etc.

bopets dierenwinkel

Zoeken in Twitter wordt ook steeds belangrijker. Je kan dit op twee manieren doen. Via Google door de zoekopdracht: ‘site:Twitter.com [zoekwoorden zelf in te vullen]’ of via een Twitter zoeksite, bijvoorbeeld Twitter Search.

Ook Facebook kan je op deze manier doorzoeken, type bijvoorbeeld in Google ‘site:Facebook.com kat gevonden Eindhoven’ en je ziet momenteel dit resultaat.

Zoekresultaten kun je beperken tot een periode, bijvoorbeeld vanaf de vermissingsdatum van jouw kat. Dit doe je in Google via ‘zoekhulpmiddelen’ in de horizontale menubalk van het Googlescherm. Via ‘meer’ kun je (alleen) afbeeldingen laten weergeven (ook hier kun je een periode kiezen), dit geeft ook snelle informatie.

Uiteraard vind je door zoekopdrachten op deze manier toe te passen geen complete informatie. Het is wel snel uit te voeren en het kan zeker zinvolle informatie opleveren ook over bestaande sites of accounts die je nog niet kende.

Zie ook tips & trucs van Google Inside Search.

Naast het zoeken kan je ook zelf meldingen plaatsen.

Zoekmachines