Kunnen katten spoken zien ?

katten zien spoken

Kunnen katten spoken zien ?

Katten zien meer dan je denkt.

Katten wekken soms de indruk dat ze spoken of andere dingen zien, dit omdat ze raar om zich heen kijken. Katten zien op een andere manier dan mensen. Ze zeggen altijd dat katten in het donker kunnen kijken maar dat is dus helemaal niet waar. De ogen van katten zijn heel goed aangepast om met heel weinig licht te kunnen kijken. Het netvlies van deze dieren bestaat vooral uit staafjes. Die werken vooral bij schemering en in het donker. Katten kunnen geen infrarood licht zien, hierdoor kunnen ze ook geen kleuren waarnemen.

Ultraviolet licht

Katten zien wel in tegenstelling met mensen, wel ultraviolet licht. Hierdoor kunnen ze dingen zien die wij niet kunnen waarnemen, dit kan mogelijk sommige vreemde gedragingen van onze huisdieren verklaren. Of katten dus spoken zien laten we in het midden. katten hebben lenzen die ultraviolet licht doorlaten. Hierdoor vermoeden wetenschappers dat ze effectief ultraviolet kunnen zien.

Licht bestaat uit een spectrum van kleuren en zichtbaar licht. Mensen zien licht dat loopt van rood tot violet. Het menselijk oog blokkeert ultraviolet licht. Voorbij het violet liggen de ultraviolette golflengten. Het is bekend dat veel dieren, zoals sommige insecten, vogels, vissen, amfibieën, reptielen en een paar zoogdieren, ultraviolet licht kunnen zien. Bij de zoogdieren was het geweten dat sommige muizen, ratten, mollen, buideldieren en vleermuizen ultraviolet kunnen zien.

Ultraviolet zicht heeft als voordeel andere patronen op planten en voorwerpen te zien, bepaalde dieren zien er urinesporen mee. Rendieren gebruiken het mogelijk om ijsberen te zien, die in gewoon licht opgaan in de sneeuw. Dus katten zien anders dan mensen en dit kan ook de verklaring zijn dat katten zich soms anders gedragen. Het kan zijn dat ze iets zien wat mensen niet kunnen waarnemen. Het kan ook zijn dat je kat zich vreemd gedraagt omdat ze eens in een gekke bui is. Wie zal het zeggen ?