Waarom eten katten gras

kattengras eten

Als kattenliefhebber kom je er snel achter dat katten bijzonder veel interesse hebben voor de planten in huis. Ze proberen ervan te eten, dit moet je niet toestaan. Planten kunnen giftige stoffen bevatten waar de kat erg ziek kan van worden of erger.

Het beste kun je navraag doen bij een goede planten/dierenzaak, waar ze je advies kunnen geven over welke planten wel en niet geschikt zijn als je katten in huis hebt.

Waarom eten katten gras en waarom zijn planten zo gewild bij katten?

Alle katten eten gras en kruiden, dit komt door de natuurlijke behoefte aan foliumzuur. Koliumzuur zit in gras en is een B6-vitamine die hemaglobine aanmaakt in de rode bloedcellen. Hemaglobine vervoert zuurstof in het lichaam. Anderzijds eten katten gras omdat ze bij het schoonlikken van hun vacht veel haartjes binnen krijgen. Ze zoeken een manier om deze haren uit te braken en doen dit d.m.v. het eten van gras en planten op een natuurlijke manier.

Kittens hebben geen kattengras nodig omdat deze nog geen haar verliezen op jonge leeftijd.

Gezond kattengras mag niet te oud zijn. Voor een veilig gebruik moet het kattengras jonge en zachte blaadjes hebben. Oud blad of geknipt kattengras waar opnieuw blaadjes op komen is harder van blad en scherper. Het is niet aan te raden dit nog aan je kat te geven omdat de blaadjes van het oude gras in de slokdarm kan blijven vast komen te zitten.

Kattengras is een goede oplossing, dit is in bijna elke dierenwinkel te verkrijgen. Ook word vaak vergeten te vermelden dat gras veel foliumzuur bevat en katten hebben dat zo nu en dan nodig.