Vlooien bij katten

Alle katten kunnen last van vlooien krijgen, of het nu om een buiten of binnen kat gaat. De buitenkat kan ergens buiten in aanraking komen met vlooien. Bij de binnen kat loopt je zonder dat je er zelf erg in hebt ze zo mee naar binnen. Het is vrij simpel te zien wanneer een kat vlooien heeft, controleer af en toe zijn buik en staart, vooral als je merkt dat de kat veel aan het krabben is. Vlooien laten kleine bruinzwarte uitwerpselen achter welke korrelvormig zijn.

Er zijn veel verschillende antivlooienmiddelen bij de dierenwinkel of dierenarts te koop, de mensen bij de dierenspeciaalzaak kunnen je over het algemeen goed adviseren, maar twijfel je ga langs jou dierenarts voor meer informatie. Want het is noodzaak hier snel iets aan te doen, vlooien planten zich razendsnel voort en voor je het weet heb je een vlooienplaag. Veder dien je het huis goed schoon te maken d.m.v. stofzuigen etc.

Het is bekend dat de meeste vlooien zich niet op de kat bevinden, maar in larve of eitjes in de woning. Als je ook andere huisdieren bezit moeten deze ook behandelt te worden, kijk uit met kittens! Zorg dat je een antivlooienmiddel koopt dat geschikt is voor kittens als je deze moet behandelen.