Een kat versus een hond

kat vs hond

kat vs hondKatten kunnen zich over het algemeen goed aanpassen als er al kinderen of andere dieren in huis aanwezig zijn, hetzelfde geld voor honden. Er zijn zat filmpjes op internet te vinden waarbij kat en hond vrolijk samen door het leven gaan, maar katten en honden kunnen door een verschillende manier van communiceren elkaar soms moeilijk begrijpen.

Het verschilt natuurlijk ook per situatie, heb je een kitten en een puppy, zullen deze vrij snel aan elkaar kunnen wennen, omdat deze tussen de twee en twaalf weken hun eerste indrukken opdoen.

Maar heb je een oudere kat of hond die zonder huisgenoot is opgegroeid, zal het meer tijd en aandacht kosten. Het is verstandig ze langzaam aan elkaar te laten wennen en ze een plek te geven om rustig op zichzelf te zijn. Ook is het heel belangrijk dat je ze de eerste tijd zeker niet alleen laat zonder toezicht!

De huisdieren zullen elkaar uitproberen en je dient ze te leren hoe met elkaar om te gaan op een leuke manier. Geef ze bijvoorbeeld op vaste tijden tegelijk samen eten. Meestal zijn kat en hond na een aantal weken wel aan elkaar gewend, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.