Een hond versus een kat

kat vs hond

Hond of kat… een dilemma…

Kies je voor een hond ? Kies je voor een kat ?

De keuze maken tussen een hond of kat is soms een moeilijk keuze. Meestal moet je ook nog rekening houden met de andere huisgenoten binnen het zelfde gezin.

Veel hangt ook af van de werkuren van de gezinsleden. Katten kunnen gemakkelijker alleen thuis blijven. Honden hebben wel eens moeite om lang alleen te zijn. Een kat en een hond zijn hele verschillende huisdieren die bijna niet met elkaar te vergelijken zijn.

Katten kunnen zich in het algemeen ook goed aanpassen als er al kinderen of andere dieren die in huis aanwezig zijn, hetzelfde geld natuurlijk ook voor honden. Dit maakt weinig verschil. Er zijn zat filmpjes op internet te vinden waarbij kat en hond vrolijk samen door het leven gaan, maar katten en honden kunnen door een verschillende manier van communiceren elkaar soms moeilijk begrijpen.

Het verschilt natuurlijk per situatie. Een kitten en een puppy zullen samen vrij snel aan elkaar kunnen wennen, omdat deze tussen de twee en twaalf weken hun eerste indrukken opdoen.

Maar heb je een oudere kat of hond die zonder huisgenoot is opgegroeid, zal het meer tijd en aandacht kosten. Het is verstandig ze langzaam aan elkaar te laten wennen en ze een plek te geven om rustig op zichzelf te zijn. Ook is het heel belangrijk dat je ze de eerste tijd zeker niet alleen laat zonder toezicht!

De huisdieren zullen elkaar uitproberen en je dient ze te leren hoe met elkaar om te gaan op een leuke manier. Geef ze bijvoorbeeld op vaste tijden tegelijk samen eten. Meestal zijn kat en hond na een aantal weken wel aan elkaar gewend, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Een puppy of kitten is natuurlijk helemaal geweldig, maar kleine beestjes worden groot en ook dan hebben ze nog liefde en aandacht nodig. Zorg er dus voor dat jullie allebei achter de keuze voor een kat, een hond of allebei staan en de volledige verzorging op jullie willen nemen. Vergeet niet dat kleine huisdieren ook geld kosten zoals dierenbenodigdheden, dierenartskosten enz…

Kies je voor een huisdier, dan is het belangrijk dat jullie beide achter de keuze van het huisdier staan. Honden en katten leven minstens 10 jaar dus ben je hier van bewust voordat jullie een huisdier nemen!

Je kunt het nemen van een huisdier vergelijken met een huwelijk, in voor- en tegenspoed!

hond vs kat