Hoe oud is uw kat nu echt?

leeftijd van een kat

Hoe oud is uw kat nu echt?

Wat is de echte leeftijd van uw kat in mensenjaren.

De leeftijd van uw kat vermenigvuldigen met 7 mensenjaren klopt zeker niet. Daarom hebben we deze tabel gemaakt zodat je bij benadering de gemiddelde leeftijd van je kat kan inschatten in mensenjaren.

Hoe oud zal mijn kat worden

Veel hangt af van het kattenras en het gewicht van uw kat. Ook moet je rekening houden of je kat een kalm of druk leven heeft. Zwaardere kattenrassen worden sneller oud dan kleine rassen.

De gemiddelde leeftijd van katten die binnen of buiten leven zijn ongeveer gelijk. Binnenkatten hebben minder ongevallen dan katten die dikwijls buiten zijn. Toch kan je stellen dat katten die binnen leven vaak leiden aan zwaarlijvigheid en stress.

Hou ook rekening dat er veel externe factoren meespelen. Iedere kat is anders. Laat je kat ieder jaar controleren door de dierenarts.

Een regelmatige check- up is zeker aan te raden! Met een bloedonderzoek kan de dierenarts een zicht krijgen op het goed functioneren van de organen. Zo is het mogelijk om de ouderdomskwaaltjes te ondersteunen met aangepaste voeding en eventueel aangepaste medicatie.

Het omrekenen van menselijke jaren naar de leeftijd van uw kat is niet wetenschappelijk onderbouwd, maar dit is wel algemeen aanvaard.

 

leeftijd kat in mensenjaren