Zo maak je het perfecte fotoboek van jouw kat

fotoalbum van Albelli

Zo maak je hét perfecte fotoboek van jouw kat

Elke kat is uniek en in de ogen van zijn baasje de mooiste kat die er is. En zo zou het ook moeten zijn. Maar hoe leg je dan dat karakter en dat “speciale iets” van jouw kat vast op een foto? Wel, het goede nieuws is dat dit met de komst van smartphone camera’s makkelijker is geworden dan ooit tevoren. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het een goed idee is om ook de nodige voorbereidingen te treffen. Hieronder een paar tips om je op weg te helpen.

Geduld, geduld en nog meer geduld

Katten zijn geen mensen en begrijpen dus niet dat je een foto probeert te nemen. Instructies geven zoals “niet bewegen!” gaat daarom ook niet werken. Er zit dus niets anders op dan gewoon te wachten, tot je kat er zelf klaar voor is om een mooie pose aan te nemen. Als je wilt dat ze in de lens kijkt, kun je wellicht proberen de aandacht te trekken door het favoriete speeltje boven je camera te houden. 

Licht speelt een belangrijke rol

Over het algemeen gaan foto’s nemen met een flits en katten niet zo goed samen. Sommige katten schrikken van het plotse felle licht, en een flits heeft ook de neiging om de kleuren van de vacht op een foto te “verbleken”. Probeer daarom gebruik te maken van daglicht, dat bijvoorbeeld binnenvalt door een raam. 

Dwing je kat niet om op de foto te gaan

Je kent het waarschijnlijk wel: je kat is lekker aan het spelen, maar voordat jij überhaupt je camera tevoorschijn hebt gehaald is je kat al uitgespeeld. Natuurlijk is dat frustrerend, maar dat is geen reden om geforceerd alsnog foto’s proberen te maken. Buiten dat jouw kat je niet leuker gaat vinden om gedwongen op haar plaats te moet blijven, worden de foto’s er ook niet mooier van. 

Fake it till you make it

Heb je een mooie foto gemaakt, maar is hij toch niet helemaal scherp, of de kleuren zijn te donker? No worries want je hoeft geen photoshop professional te zijn om je eigen foto’s te bewerken. Er zijn enorm veel apps waarmee je jouw foto’s kunt bewerken.

 

Heb jij een mooie verzameling van foto’s van jouw kat door de jaren heen? Bundel deze dan in een fotoalbum van albelli. Zo heb je altijd de mogelijkheid om er even doorheen te bladeren.