Kattenkamer, wel of geen goed idee?

Kattenkamer wel of geen goed idee

Kattenkamer wel of geen goed idee?

Katten hebben het liefste toegang tot elke ruimte. In je huis, in de schuur of zelfs bij de buren. Een speciale kattenkamer lijkt daarom geen goed idee: katten houden niet zo van dichte deuren. Wil je ze toch een speciale ruimte geven? Houd dan de deur open en wees niet teleurgesteld als ze liever een ander plekje opzoeken.

Basis: de verlichting en de ramen

Verlichting in een kattenkamer koop je vooral voor jezelf. Het is immers handig als je wat kunt zien. Je hoeft geen speciale lamp aan te schaffen. Verlichting online bestellen is prima. De deuren blijven op verzoek van de katten open en om te luchten de ramen ook. Let wel op dat je een bescherming inbouwt voor je kantelramen. Een kat kan daarin klem komen te zitten. Heb je een kantelraam? Dan is een speciaal rooster of beschermhekje geen overbodige luxe!

Krabpaal = een must

Katten hebben altijd grote behoefte aan het scherpen van hun nagels. Het liefst doen ze dat in je behang of andere zaken die je liever heel houdt. Daarom is een krabpaal echt onmisbaar als je een kattenkamer inricht. Katten ontspannen door het krabben en het is gelijk een rek- en strekoefening. Tot slot maken ze tijdens het krabben de nagels schoon en markeren ze hun territorium. Veel voordelen dus, zo’n speciale krabplek.

Knusse plekjes om te slapen

Het komt je vast bekend voor: de kat slaapt het liefst op jouw bed. En dan ook nog het liefst boven op je benen als je er zelf in ligt. Nu is niet iedereen daarvan gediend. Maak de kat daarom goed duidelijk dat je niet wil dat hij op je bed ligt. Dat kun je door de slaapkamerdeur dicht te laten, maar dat is niet effectief genoeg. De deur hoeft maar een tel open te staan en de kat ziet zijn kansen schoon. Een eigen comfortabele stoel kan de oplossing zijn.

Kattenkamer wel of geen goed idee