Mijn kat is vermist wat doe ik nu ?

kat is vermist

Mijn kat is vermist wat doe ik nu ?

Mijn kat is vermist of ontsnapt. Het kan zijn dat sommige katten die regelmatig buiten lopen een paar dagen niet naar huis komen. Dit is meestal tijdens de kattentijd zoals ze in de volksmond zeggen. Dat is een periode dat er veel katten in de buurt krols zijn. Katers gaan dan meestal een stapje in de wereld zetten en komen nu en dan met een paar schaafwonden (na een paar dagen) terug naar huis.

Vooral niet panikeren , huisdieren en katten komen immers vanzelf terug naar huis. Is dit niet het geval dan zijn er voldoende opsporingsmogelijkheden.

Begin bij je thuis

Controleer grondig je huis, tuin en bijgebouwen.

Speur de buurt af

Contacteer de buren vraag hen of je even mag rondkijken op hun eigendom en of ze je willen contacteren indien ze jouw huisdier opmerken. Zorg er zeker voor dat je een foto bij hebt van je huisdier .

Hang posters op

Flyeren blijkt heel effectief. Hang posters met herkenbare foto van je kat en jouw telefoonnummer. Eventueel kan je een beloning voorzien voor diegene die je jouw geliefde huisdier terug kan bezorgen. Hang de poster op plekken waar veel mensen komen: prikbord in de supermarkt, bibliotheek, wachtkamer van de dierenarts, politiebureau, dierenwinkels of andere winkels, snackbar, brievenbus, bushaltes, desnoods ook op bomen of lantaarnpalen bij stoplichten en doe de poster ook bij buren in de brievenbus. Klik hier voor een poster in word die je kan aanpassen naar wens. voorbeeld kat vermist

Contacteer de lokale organisaties

Denk maar aan de lokale politie en het dierenasiel in je buurt. Als de kat geregistreerd is (drager van een microchip), dan kan de politie en dierenasielen dit nagaan, wat het terugvinden van de eigenaar vergemakkelijkt. Bel en bezoek meerdere keren de asiels in jouw regio. Zorg voor een goede beschrijving en kleurenfoto van je kat.

Dierenarts of dierenambulance

Gewonde dieren worden meestal door de dierenambulance of dierenarts behandeld. Hopelijk is het niet het geval, maar het zou kunnen dat jouw kat gewond is geraakt.

Krant

Plaats een oproep in de lokale krant.

Websites, Facebook en Twitter

Maak gebruik van sociale netwerksites en speciale zoekertjessites. Schakel Twitter en Facebook in. Plaats een bericht op Twitter en Facebook, vraag aan je vrienden om het even door te sturen.

App voor smartphones: Global Pet Alert

Als je kat vermist is, kun je met Global Pet Alert een melding versturen naar anderen gebruikers van deze app en ook kun jij zelf meldingen ontvangen van anderen, van wie de kat vermist is. Deze app bestaat sinds 2012 en is er voor Android-toestellen en iPhones. Deze app heeft als doel vermiste huisdieren snel terug te vinden.

Ben je onlangs verhuisd ?

Neem contact op met je vorige buren en de nieuwe bewoners van je vorige huis. Er is veel kans dat je kat de weg naar het nieuwe huis nog niet kent en daarom terug zal keren naar de vorige woning.

Geef niet te snel op, meestal komt het goed.

kat is vermist