Balinees

balinees kat

De Balinees kat

De Balinees is eigenlijk de variant van de Siamees maar dan met lange vacht. Hij behoort tot een van de slimste kattenrassen ter wereld. Ze zijn sociaal, intelligent, levendig en hebben een sterk eigen karakter. Ze houden van spelletjes en hebben graag gezelschap, zowel van mensen, soortgenoten en andere dieren. Als u veel uit huis bent, is het raadzaam om een speelkameraadje voor uw Balinees aan te schaffen. De Balinees is een liefdevolle kat die veel vriendschap en aandacht vraagt, maar het ook dubbel en dik terug geeft.

Karakter

Het karakter van de Balinees is sterk te vergelijken met dat van de Siamees. Dit omdat ze natuurlijk een variant zijn van de Siamees. De Balinees kan behoorlijk luidruchtig zijn en komen regelmatig een babbeltje slaan. Spinnen en knuffelen doen ze als de beste, maar willen aan de andere kant ook regelmatig rust. Met hun soortgenoten kunnen ze heel goed omspringen en slapen dikwijls dicht bij elkaar. Ze houden van contact. De Balinees is heel intelligent en kan snel leren. Je kan ze gemakkelijk dingen aanleren, zoals apporteren van kattenspeeltjes, daarom worden ze soms ook ‘hondkatten’ genoemd. Ook deuren openen is een koud kunstje voor deze flexibele katten

Afkomst

De Balinees is afkomstig uit de Verenigde Staten. Het is de langharige versie van de siamese kat, omdat de balinese kat een natuurlijke mutatie van dit ras is. Hij lijkt dus ook erg op een siamees. Hij behoort tot een van de slimste kattenrassen ter wereld.

Het ras is ontstaan in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw. Ze werden eerst the siam longhair of de Siamese langhaar genoemd.

bopets dierenwinkel

Uiterlijk

Dit kattenras heeft een sluike en zijdeachtige vacht met een pluimstaart wat hun ook aantrekkelijk maakt. Het oudere type heeft een stevig lichaam en een brede kop, terwijl het meer moderne type een slank en langwerpig lichaam heeft en een meer wigvormige kop met een lange spitse snuit en langere, bredere oren. De Balinees komt voor in dezelfde kleuren als de siamees. De katten die deze kleuren hebben: Red-, tortie- en tabbypoints worden in de Verenigde Staten ‘Javanese’ genoemd. De donkerdere punten ontwikkelen zich op de snoet, de poten, de staart en de oren. De kleur van de ogen kunnen variëren van lichtblauw tot saffierblauw/paars.

balinees kat