Siberische kat

Siberische kat - Siberischekat banner

Een andere naam voor de Siberische kat is de Siberische boskat. Deze kat komt uit Rusland. Deze katten maken het FELD-1 proteïne minder aan, dit zorgt er voor dat mensen minder allergisch (kunnen) zijn voor deze katten. Een andere naam voor de point-variant (witte katten met een gekleurd gezicht en gekleurde oren, poten en staart met bovendien blauwe ogen) van deze kattensoort is de Neva-Masquerade (maskerade van de Neva).

Karakter Siberische kat

De Siberische kat is een heel erg aanhankelijke en rustige kat, veel rustiger dan de Noorse Boskat. De katten krijgen wel graag veel aandacht en worden ook graag geaaid. Ze zijn niet dol op het opdringerige gedrag van vreemden, ze behouden hun waardigheid. De Siberische katten kunnen het goed vinden met andere katten en met honden. Ook voor kinderen is het prima als zij opgroeien met deze katten. Deze kattensoort staat bekend om het goed kunnen klimmen en daarom is een krabpaal voor zware katten aan te raden. Ze kunnen goed klimmen en ze doen het ook erg graag. Ook willen deze katten actief deelnemen aan het gezinsleven, geen saai leven dus dat voornamelijk uit slapen bestaat. Het is tevens een intelligente kat die kan apporteren.

Uiterlijk Siberische kat

De Siberische kat staat bekend als een (middel)grote en zeer gespierde kat. De katers wegen tussen de 5 tot 9 kilo en de poezen tussen de 4 tot 6 kilo. Bij deze katten moet het lichaam een beetje langer dan hoog zijn. Daarnaast is de nek kort en goed gespierd en de krachtige poten moeten middellang zijn. Bij de tenen moeten haarflosjes (sneeuwschoenen) zitten. Dus als je op zoek bent naar een gezellige huiskat, die ook graag aan wordt gehaald en op zoek is naar een gezellig gezinsleven, dan kun je gerust voor de Siberische kat kiezen. Goede klimmers, energiek en gezellig, een echt maatje voor het hele gezin!

Foto’s Siberische kat

Grace is een Siberische kat, geboren in Mei 2013 en weegt 7 kilo. Deze schat woont bij de Fam. Lemstra waar ze het erg naar haar zin heeft. Met haar heel lief karakter weet ze iedereen te behagen. Ze maakt lieve grommende geluidjes als je haar aait, optilt of per ongeluk aanstoot. Door heel hard te spinnen laat ze merkend dat ze aaien heel lekker vindt. Wat ons wel opvalt zegt de Fam. Lemstra “Er zijn bij onze kinderen geen allergische reacties te merken nochtans hebben die wel een katten allergie.”
Siberische kat - kattenklub.be
Grace rust graag na het spelen, maar liefst slaapt ze op het voeteinde van het bed, of nestelt zich in haar “te klein” lievelingsmandje waar ze zich helemaal in opvouwt om te gaan dutten.

Siberische poes is heel aanhankelijk

Siberische poes in de tuin

Grace jaagt op hommels en vliegen. Maakt bibberende kreetjes en geluiden wanneer er vogels in de tuin zitten, je ziet haar bekje dan ook meestal trillen van opwinding.

Siberische poes

Siberische kat in de tuin

Grace is toch heel nieuwsgierig en wil alles grondig verkennen.

Siberische kat in huis

Siberische kat