Ragdoll - ragdoll banner

De Ragdoll is een kattenras, het zijn erg forse katten en ze hebben een halflange zijdezacht vacht. Rond het derde jaar zijn ze volledig uitgegroeid en uitgekleurd. Het zijn erg rustige, maar ook aanhankelijke katten. Daarnaast zijn ze erg sociaal, erg op mensen gericht, ontzettend nieuwsgierig en vriendelijk. Dit is een leuke huiskat, ook wanneer je andere huisdieren hebt of als je kinderen hebt.

Oorsprong

Het kattenras Ragdoll is ontstaan in Amerika in de jaren zestig. Op dat moment is Ann Baker begonnen met een witte Angora-achtige poes. Deze kat heette Josephine en was van Ann Bakers buurvrouw. Ze had vaak kittens die allemaal wild waren. Na een tijdje is Josephine door een auto aangereden, maar heeft het overleefd. Toen werd Josephine overgebracht naar de plaatselijke Universiteit, waar haar leven werd gered. Ze werd genezen verklaard en kreeg na een tijdje terug kittens. De kittens waren anders dan die voor het ongeluk. Ze waren zeer lief, erg speels en totaal ontspannen. De katten hielden echt van de menselijke aandacht en Josephines eigenaar wilde van de kittens af. Ann Baker vond dit gedrag erg interessant en besloot een aantal kittens te nemen. En zo begon het ontstaan van de Ragdoll.

Karakter

Het kattenras de Ragdolls staat bekend om zijn vrij rustige, aanhankelijke katten. Deze katten zijn niet de echte schootzitters, maar zijn wel altijd in de buurt te vinden. Meestal is dat naast je. Dit wil echter niet zeggen dat de katten nooit op schoot willen liggen, maar meestal willen de katten wel bij je zijn, maar ook een beetje vrijheid/plaats hebben in de omgeving. De Ragdoll zal je vaak volgen net als een hondje. Daarom dien je goed op te letten dat ze niet voor je voeten staan en dat je er over struikelt. Het zijn erg sociale katten en ze zijn ook erg op mensen gericht. Ook zijn ze ontzettend nieuwsgierig en vriendelijk. Hun hele lang blijven de Ragdolls speels.

Het ras Ragdoll is geschikt voor gezinnen met kinderen en ook met andere dieren kunnen de katten het goed vinden. Het zijn met name erg geschikte binnenkatten maar een kattenren of afgesloten tuin wordt ook op prijs gesteld. De katten kunnen dus eigenlijk met jou alle kanten op. Binnen, buiten, met of zonder kinderen, als je maar in de buurt bent en zij ook de nodige aandacht krijgen bijvoorbeeld door naast je te komen liggen. Het zijn vriendelijke katten die graag bij je zijn met een erg sociaal karakter wat mensen graag willen. Je kan het karakter van dit kattenras een beetje vergelijken met dat van een Heilige Birmaan.

ragdoll