Sociale Media gebruiken – Kat vermist

Sociale Media kat vermist

Sociale Media gebruiken

Sociale Media zoals Facebook en Twitter spelen een steeds belangrijker rol bij het vinden van een vermiste kat. Wij zien veel succesverhalen waarbij een kat juist via verspreiding van Facebookberichten wordt teruggevonden.

Sociale Media kan gebruikt worden om de bekendheid van de vermissing van jouw kat te vergroten en informatie rond te spreiden zoals foto en beschrijving (ook hier zijn duidelijke foto’s en omschrijvingen belangrijk).

Ook kun je via Sociale Media mensen vragen om te helpen zoeken of uit te kijken naar jouw kat.

Zie ook informatie over het zoeken via Sociale Media bij gebruik zoekmachines.

bopets dierenwinkel

Als je al gebruik maakt van Sociale Media kun je via bestaande accounts werken. Het is ook mogelijk een een accounts aan te maken op Facebook of Twitter speciaal ten behoeve van het terugvinden van jouw kat. Als je zelf weinig bekend bent met internet of Social Media kun je bekenden vragen om berichten voor jou te plaatsen via hun account.

De meeste organisaties gebruiken tegenwoordig of Facebook of Twitter of allebei. Ook zij kunnen berichten voor jou plaatsen via hun account, als je hierom vraagt. Denk bijvoorbeeld aan dierenartsen, asielen in België en asielen in Nederland, regionale nieuwssites.

Het is gezien het mogelijke bereik de moeite waard om hier tijd in te steken, het zoeken naar mogelijkheden om berichten verspreid te krijgen via Sociale Media. Wel afhankelijk van de situatie.

We verwijzen hier dan ook weer naar de pagina situatie-analyse. Bij een ontsnapte kat is de eerste dagen het uitkammen en informeren van de directe omgeving juist zo belangrijk en (bredere) verspreiding via Sociale Media dan minder, als je prioriteiten moet stellen qua tijd. Bij een vermissing of als een kat al iets langer vermist is, wordt de bredere verspreiding steeds belangrijker.

Sociale Media kat vermist